Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

4 to the floor!

brian eno rules!
Το Μάιο του '93, λίγο πριν τελειώσω την 1η Λυκείου αγοράζω το 173ο τεύχος του περιοδικού ΠΟΠ+ΡΟΚ. Το τεύχος περιείχε τα 15 σημαντικότερα albums ανα χρονιά της τότε 15ετίας. Για τη χρονιά 1990 είχε επιλεγεί το wrong way up των Brian Eno και John Cale. "Γιατί άραγε" σκέφτηκα... Ούτε που τους ήξερα... Στην πορεία τους έμαθα! Μόλις πρόσφατα συνειδητοποίησα πόσο υπέροχος και όμορφος δίσκος  είναι!!!!!!!!!!!!!!!!
Ο Cale απογείωσε τους Velvet Underground και τους Stooges. O δε Eno τους πάντες: Από τους Genesis και τους Roxy Music μέχρι τους U2!
Βρίσκουμε λοιπόν δύο ιδιοφυΐες στα καλύτερά τους! Και το απίστευτο είναι ότι οι συνθέσεις είναι τόσο απλές μα τόσο εύστοχες και τόσο όοοοοοοοοομορφες: πόσο συχνά ακούτε τόσο τέλεια τραγούδια σαν το Spinning Away; Και να σκεφτείτε πως το πρωτοάκουσα στο O.S/T της ταινίας the beach από τους Sugar Ray....
Πρόσφατα κατέβασα το μεγαλύτερο μέρος της δισκογραφίας του Brian Eno και ήδη πιστεύω ότιέκανα επένδυση!!!!!!!!!!!!!!!
Ακούστε για παράδειγμα το No Pussyfooting του 1973, όπου συνεργάζεται με τον Robert Fripp! Τα textures του Eno στροβιλίζονται με τα σόλο του τεράστιου Art Rocker!
Όπως και να'χει,το πράγμα έχει πολύ ψωμί!
Σας αφήνω τώρα μιας και οι μπύρες που κατανάλωσα ήδη κάνουν τη δουλειά τους....................................
ΆΑΑΑΑΑΑΑΑ! σήμερα έφαγα  ένα μίνι κλάμπ Γειάαααααααααααααα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου